Amintiri din copilărie, mai exact din prima zi de școală!

După ce i-am provocat pe ai noștri colegi să se îmbrace cu însemnele supereroilor preferați, miercuri a fost ziua în care le-am propus să ne scrie despre prima zi de școală, așa cum și-o amintesc ei.

Și în timp ce le citeam poveștile, ne-am oprit o secundă și ne-am amintit-o și pe a noastră. A reieșit că toți aveam emoții cât casa, ba chiar mai mari de atât.

Spre exemplu, Radu își amintește că a pășit timid alături de mama lui, „spre școala unde mai târziu avea să-și petreacă 12 ani frumoși și plini de amintiri de neuitat”. „Ce bine că școala era atât de aproape de casă!”. Într-adevăr. Mare noroc.

Mădălina povestește că se apropia prima zi de școală și trebuia să meargă să-și aleagă uniforma. „Scoala mi s-a părut impunătoare, ca o cetate, iar uniforma ca ținuta unei <<prințese>>. Eram foarte bucuroasă și, în același timp, emoționată, închipuindu-mi că voi deveni și eu <<prințesa>> în acea școală!”.

O altă relatare foarte simpatică vine de la Adriana, care își amintește că a fost foarte supărată că în prima zi de școală nu a scris. După ce a mai trecut din agitație și am ajuns în clasă, care era la etaj, urmează altă lovitură. Cum adică astăzi nu scriem, nu citim și nici nu socotim??? Păi eu de ce am cărat în spate ghiozdanul de 2 ori mai mare și mai greu decât mine? Care apropo, era cu Sailor Moon.. Mă săturasem de liniuțele și bastonașele de la grădi. Voiam ceva nou, care să-mi capteze atenția”, a povestit Adriana.

Și poveștile colegilor noștri nu s-au oprit. Am primit peste 30 de astfel scrieri din partea lor. Spre exemplu, Alex își amintește că „pantalonii erau prea largi, sacoul avea o mânecă mai scurtă și cravată de pionier de la gât simțeam că mă strânge din ce în ce mai tare cu fiecare pas pe care îl făceam în pantofii maro care se apucaseră să roada cu succes din pielea călcâiului meu virgin”. Frumoasă descriere, Alex :)

Și pentru că vorbind despre școală ne-am adus aminte de grădiniță, propunem să încheiem textul cu un cântecel, pe care ni l-a trimis colega noastră Alina: „Pe vaporul clasei întâia/ Ne-mbarcăm cu toții voioși/ Și lăsăm noi grădinița/ Celor mici și plangâcioși”.