Am donat sânge pentru cei aflați în suferință

Pentru că un gest aparent simplu poate schimba sau chiar salva o viață, am decis să organizăm o nouă campanie de donare de sânge, chiar la noi la sedii, în Brașov și București, la final de septembrie.

Îi mulțumim din nou pentru ajutor colegului nostru Florin Păcuraru, Manager de Proiect, care este un om cu suflet mare și un donator de sânge constant la Spitalul Militar din București. Astfel, am luat legătura cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale care coordonează astfel de activități și am început să facem pregătirile necesare.

Luni, 26 septembrie, și miercuri, 28 septembrie, o unitate mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină ”Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu” s-a deplasat la sediile noastre din Brașov și București. O echipă de oameni minunați și, totodată, profesioniști, ne-au ajutat să trecem cu bine peste teama de ace :), ne-au consultat și ne-au explicat ce înseamnă să donezi sânge.

Datorită lor, totul a decurs foarte ușor, iar cei 30 de colegi de-ai noștri care au donat au contribuit la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților aflați pe paturile de spital.

Astfel, pe parcursul acestui an, în cadrul celor 3 campanii de donat sânge organizate în sediile noastre, dintre cei aproape 70 de colegi înscriși pentru a dona, 50 de colegi au îndeplinit condițiile necesare și au reușit să doneze sânge cu succes, contribuind la salvarea de vieți.

Le mulțumim încă o dată pentru faptul că s-au implicat în această cauză!

Ca de fiecare dată, am pus la dispoziția echipei de la Centrul de Transfuzie spațiul necesar pentru buna-desfășurare a acestui eveniment, iar la Brașov colegii noștri au avut ocazia să doneze sânge direct în autolaboratorul ultra-modern.

Care este situația actuală și de ce este nevoie să donăm sânge?

Anual, peste 600.000 de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supravieţui. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, ne gândim să donăm sânge doar atunci când cineva drag are nevoie sau când auzim despre o situație limită. De fapt, nevoia de sânge este una constantă. Produsele sanguine pot fi stocate un număr limitat de zile şi, mai mult, bolnavii cu afecţiuni grave şi imunitate scăzută (cei cu leucemie, copiii) au nevoie de sânge de la donatori fideli (cei care donează de cel puţin două ori pe an).

România se află în continuare pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge – doar 1,7% din populaţia adultă donează sânge.

Prin campania #FriendsDonatingTogether promovăm donarea de sânge benevolă, ca gest responsabil, altruist, independent de interese materiale, care contribuie la creşterea siguranţei sistemului transfuzional.

Nu uita că poți să mergi și să donezi la Centrul de Transfuzie Sanguină din orașul în care locuiești.

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre ce înseamnă, cum se desfășoară, ce condiții trebuie să îndeplinești și ce beneficii primește de pe urma donării de sânge, citește acest articol.

Donează pentru VIAȚĂ! Gestul tău va oferi șansa la viață pentru trei persoane! 

#CGSDreamTeam #FriendsDonatingTogether