S-au desemnat câștigătorii Customer Service Week 2019!

Prima săptămână din luna octombrie a fiecărui an ne aduce un prilej de sărbătoare: este săptămâna în care, la nivel internațional, se sărbătoresc toți cei care lucrează in domeniul Customer Service.

În acest an, Customer Service Week a avut loc între 7 si 11 octombrie și a fost și pentru echipa noastră un moment de celebrare a muncii si dedicației colegilor noștri pentru obiectivul final al muncii noastre: satisfacția clientului.

Participând la această inițiativă, colegii noștri ne-au ajutat să sporim conștientizarea importanței rolului lor și a ceea ce fac ei în fiecare zi pentru a oferi suport clienților noștri. De asemenea, tot ei ne-au ajutat să recunoaștem și să-i răsplătim pe colegii noștri pentru munca pe care o fac, oferindu-ne ocazia de a le transmite un imens VĂ MULȚUMIM! 🙂

Juriul a selectat câștigătorii din fiecare locație participantă din America de Nord, România, Chile, India și Israel. În joc au fost puse premii fantastice: câștigătorii din România vor primi câte un gift card cât și un trofeu în semn de apreciere!

Îi felicităm pe toți cei care au fost nominalizați pentru entuziasm, spirit de echipă sau faptul că sunt buni ascultători!

Primii 5 câștigători au fost nominalizați la aceste categorii de către colegii lor, iar următorii 2 câștigători s-au înscris povestind despre propriile experiențe: cea mai amuzantă, respectiv cea mai dificilă interacțiune avută cu un client în activitatea lor profesională la CGS.

Curioși care sunt motivele pentru care colegii i-au nominalizat pe câștigători? Da, și noi

Iată care sunt câștigătorii din România, la fiecare categorie în parte:

Going The Extra Mile Award: Valentina Ungureanu, Sibiu

 width=

Valentina a fost de mare ajutor în cadrul unei crize recente care afecta 15.000 de clienți. Deși nu era la birou în acea zi, a aflat despre problemă și s-a oferit să-și ajute colega care era singură pe tură. S-a autentificat de acasă și a intervenit pentru rezolvare, ajutând extraordinar de mult atât clientul, cât și membrii echipei.

Good Listener Award: Cătălin Cucu, Brașov

 width=

Având o poziție de senior în cadrul echipei sale, Cătălin a dovedit că are atât expertiza, cât și deschiderea de a-i ajuta pe colegii săi. Nu există intrebare tehnică la care el să nu poată răspunde, documentându-se permanent pentru a învăța cât mai multe lucruri în acel domeniu. Este, totodată, cel mai calm om pe care noi l-am întâlnit, întotdeauna gata să dea o mână de ajutor, mereu dispus să ne asculte nemulțumirile sau frustrările cu care ne confruntăm uneori, fiind acolo pentru noi, dincolo de responsabilitățile jobului său.

 Excellence In Humor And Entertainment Award: Marcel Balint, București

 width=

L-am nominalizat pentru această categorie pentru că este exact acel tip de persoană care te ajută să îți păstrezi moralul ridicat și să creeze o atmosferă atât de faină încât să aștepți cu nerăbdare următoarea zi la birou. De asemenea, face role-plays și își face timp să îi distreze pe copiii colegilor săi aflați în vizită la birou. Marcel face ca fiecare zi la birou să fie unică și plină de distracție.

 The Best Phone Voice Award: Monica Radu, Sibiu

 width=

Monica este una dintre cele mai muncitoare colege cu care am avut plăcerea să lucrez. Indiferent că șterge log-urile pe 2 zile ale unui client sau se ocupă de un caz nou apărut, ea este la fel de pozitivă și dornică să-și ajute colegii imediat. Cercetează pe îndelete problemele și le replică pentru a vedea exact cauza acestora, are o relație foarte bună cu inginerii pentru a escalada erorile și pentru a le transmite noutățile în timp util membrilor echipei. Indiferent de starea de spirit pe care o are, ea are o relație foarte bună cu ceilalți membri ai echipei și se conectează cu ei la nivel personal. Monica se distanțează de discursul standardizat și încearcă să trateze fiecare caz ca fiind unic. De fiecare dată când avem noi provocări sau probleme majore, nu se da înapoi în a le înfrunta, ba mai mult, se oferă să le testeze chiar ea.

 Calm In The Eye Of The Storm Award: Tatiana Carp, Galați

 width=

A lucra în domeniul resurselor umane nu este un lucru ușor, așa cum au multi oameni tendința să creadă. Vă pot spune că vă înșelați. Am asistat la multe discuții neplăcute pe care ea le-a aplanat cu calm și a fost chiar una dintre persoanele care mi-au fost coach de-a lungul anilor în care am lucrat în sediul din Galați. De fiecare dată când aveam pe cineva foarte nemulțumit, fie că era un coleg de la birou, fie un fost angajat, Tatiana și-a păstrat calmul și a explicat în detaliu lucrurile, indiferent cât de multă tensiune era implicată. Repet, din afară poate părea un job ușor. În momentul în care situația este foarte delicată, când trebuie să rezolvi problemele cu plățile și să te asiguri ca se vor face la timp, Tatiana reușește să facă asta cu succes. La toate acestea se adaugă multe ore suplimentare lucrate din când în când pentru a verifica milioane de foi de calcul în Excel. Eu sunt exact opusul, aș intra imediat în panică. Nu însă și Tatiana. Ea are puterea de a mai zâmbi după o zi foarte grea la birou. Și ne aduce prăjituri uneori, unele chiar foarte bune.

The strangest or funniest customer interaction ever experienced: Cristina Stoian, București

 width=

Aveam un client care a avut probleme încercând să revină și să schimbe un dipozitiv în interiorul unui magazin, așa că l-am asistat prin telefon, încercând să-l liniștesc spunându-i glume sau povestindu-i despre vremea de afară. În final, clientul a fost așa de mulțumit de modul în care l-am tratat, încât m-a invitat să-l vizitez în California. Era un bătrânel foarte simpatic!

Describe the worst/hardest customer interaction you’ve ever had: Thomas Koo, București

 width=

Una dintre cele mai grele interacțiuni pe care le-am avut cu un client a fost un caz în care clientul era atât de furios încât vorbea întruna, ba chiar și înjura și nu asculta nimic din ce încercam să îi spun ca să îi ofer o soluție simplă de rezolvare a problemei sale. În cele din urmă, l-am lăsat să se descarce, am empatizat cu el și, chiar dacă inițial ceruse să discute cu un supervizor, am reușit să îl calmez și să-i ofer ajutorul de care avea nevoie, la final clientul chiar cerându-și scuze că a fost atât de nepoliticos la început. În astfel de cazuri, este bine să îți păstrezi calmul și să îl lași pe client să se exprime. Trebuie doar sa fii politicos și să îl ajuți cât de eficient poți, aratându-i empatie și arătându-i că ești de partea lui. Suntem departamentul căruia îi pasă de client.

Toate aceste testimoniale ne arată că avem colegi devotați muncii lor, care tratează provocările cu profesionalism, cu empatie și cu simțul răspunderii. Pentru toate acestea, le mulțumim și îi celebrăm! Happy Customer Service Week!