Un interviu acordat de către Vladimir Sterescu, Country Manager CGS Romania, site-ului DailyBusiness.ro, despre câteva dintre limbile străine cel mai greu de găsit pe piața muncii din România.
Vorbitorii de poloneza, ceha, olandeza, suedeza sau germana sunt cel mai greu de gasit pe piata muncii din Romania, situatia cea mai dificila fiind in cazul ultimei limbi straine, pentru care si cererea de personal este mare, potrivit lui Vladimir Sterescu, country manager al companiei americane CGS, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii de outsourcing din Romania.
De asemenea, considerand necesarul de personal din ultima perioada, cel mai greu de gasit sunt angajatii care vorbesc o limba nordica (mai precis daneza, norvegiana sau suedeza) si, in acelasi timp, au si cunostinte sau macar aptitudini tehnice.
Pe locurile urmatoare in topul „greu de gasit” se afla candidatii care cunosc foarte bine olandeza sau limba germana si care poseda anumite aptitudini tehnice.
Clientii companiilor de outsourcing sunt firmele care aleg sa isi externalizeze o serie de servicii, de la vanzari, suport tehnic, diferite servicii comerciale. Cel mai des, acestea sunt firme mari, care au piete de desfacere pe toate continentele, asa incat angajatii companiilor de outsourcing trebuie sa cunoasca si sa vorbeasca fluent o serie de limbi straine pentru a putea interactiona cu consumatorii din diferite tari.
„Limbile straine de care avem cea mai mare nevoie ca si numar de angajati sunt engleza, franceza, germana, spaniola si italiana, dar cererea nu se limiteaza la acestea”, a precizat Vladimir Sterescu.
Citește continuarea pe DailyBusiness.ro