#FriendsDonatingTogether: Campania de fapte bune

Împreună putem schimba lumea în bine, putem crește, putem oferi șansa la o viață mai bună.  Prin FAPTE BUNE, toți putem fi eroi pentru cei din jurul nostru.

Susține și tu campania noastră prin donații în obiecte sau bani, iar noi ne vom asigura că vor ajunge la cei aflați la nevoie!

La începutul acestei luni, am demarat o campanie de donații prin care dorim să strângem produse de strictă necesitate pentru Casele de Copii sau Casele de Bătrâni din orașele în care ne desfășurăm activitatea.

Știm foarte bine că, puțin câte puțin, împreună putem face o schimbare, putem aduce un zâmbet pe chipul unei persoane aflate în suferință sau în singurătate, putem aduce o rază de soare acolo unde speranța pare pierdută.

Haide să-i sprijinim pe cei mai puțin norocoși, pe cei neajutorați sau neputincioși și să le arătăm că nu sunt singuri.

Am organizat centre de colectare în departamentele de resurse umane din fiecare sediu, programe de voluntariat la Casele de Copii/Casele de Bătrâni, iar toate detaliile sunt disponibile în fiecare sediu CGS România. Se vor putea dona obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării, produse alimentare neperisabile, cărți și rechizite sau bani pentru achiziționarea produseleor necesare, persoanele defavorizate din următoarele locații:

Brașov

Produsele și banii strânși vor ajunge la Fundația PECA pentru casele de copii: Casa Livezii și Casa Prichindel din Ghimbav.

Fundația pentru Copii Abandonați este o organizație de caritate, înființată la Brașov în 1994, care spijină copiii și familiile dezavantajate social. Susținerea caselor de copii de tip familial, Casa Prichindel și Casa Livezii, reprezintă proiectul principal al fundației.

Activitatea fundației, în cadrul acestui proiect, constă în îngrijirea, creșterea și educarea a 20 de copii, adolescenți și tineri, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, lipsiți temporar sau permanent de ocrotirea familiilor naturale, oferindu-le condiții optime de trai, sprijin și apreciere, întelegere și acceptare.

Târgu-Jiu

Produsele și banii strânși la sediul nostru din Târgu-Jiu vor ajunge la următoarele instituții: 

  • Centrul de primire în regim de urgență Târgu-Jiu
  • Casa de tip familial pentru copilul separat temporar sau definitiv de părinţii săi „Petreşti” Târgu-Jiu
  • Apartamentul pentru copilul separat temporar sau definitiv de părinţii săi „Sf. Nicolae” Târgu-Jiu
  • Apartamentul de tip familial destinat protecţiei rezidenţiale a copiilor „Debarcader” Târgu-Jiu

Toate aceste entități sunt gestionate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj și găzduiesc, în total, 26 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 11 și 20 ani.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj realizează la nivelul județului Gorj măsurile de asistență socială în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum și a oricăror persoane aflate în nevoie.

Miercurea Ciuc

La sediul nostru din Miercurea Ciuc, se vor strânge produse și bani ce vor ajunge prin intermediul Fundației Sfântul Francisc, către Casa de Copii “Szent Istvan” din Șumuleu Ciuc.

În 2009, fratele Böjte Csaba a înființat un internat pentru elevii de liceu din Șumuleu Ciuc, Căminul Szent Istvan. Un număr 45 de copii și tineri, cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani, au nevoie de ajutor atât social, cât și academic. Elevii trăiesc în condiții bune, iar în schimb ei ajută cu sarcini de gospodărie, în casă și în grădină. De asemenea, elevii se bucură seara de o mare varietate de programe comune.

Pentru mai multe detalii, consultați paginile:

Casa de copii: https://csikszereda.piarista.hu/index.php?oldal=elerhetoseg

Fundația Sfantul Francisc: https://www.magnificat.ro/portal/index.php/hu/

Pagina Facebook: https://ro-ro.facebook.com/szentistvanotthon/

București

La sediul nostru din București, produsele și banii strânși vor ajunge către Centrul de Primire în Regim de Urgență “Cireșarii II”.

Acest centru este o componentă funcțională a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – sector 5, înființată prin hotărârea Consilului Local al sectorului 5, având drept scop asigurarea protecției, creșterea și îngrijirea copilului, separat, temporar sau definitiv de părinții săi, că urmare a stabilirii în condițiile legii, a măsurii speciale de protecție.

C.P.R.U. “CIREȘARII II’’ are scopul de a asigura accesul neîngrădit la resursele unității precum și o protecție adecvată ținându-se seama de interesul suprem al copilului. Pentru atingerea acestui scop sunt organizate și desfășurate activități bazate prioritar pe programe de socializare.

Galați

Următoarea noastră ințiativă este în sediul nostru din Galați, unde produsele și banii strânși vor ajunge către Centrul de Îngrijire și Asistență.

Centrul de Îngrijire și Asistență este o instituție rezidențială ce asigură îngrijire temporară sau permanentă persoanelor adulte cu handicap (locomotor, neuropsihic, bolnavi Alzheimer) bolnavi cronici somatici și psihici, persoane aflate în dificultate, cu domiciliu în Municipiul Galați, inclusiv persoane vârstnice care necesită îngrijire medicală permanentă, supraveghere și tratament, care nu se poate realiza la domiciliu.

Serviciile se acordă și persoanelor fără rude, venituri mici sau cu membrii familiei în imposibilitatea de a-i îngriji și care au nevoie de protecție socială, precum și persoane cu situații deosebite rezultate din anchetele sociale ale unității sau ale serviciului de specialitate al Primăriei.

Servicii acordate de Centrul de Îngrijire și Asistență:

  • servicii de asistență medicală și îngrijire
  • găzduire pe perioada nedeterminată
  • asistență paleativă

Ca urmare a derulării unor proiecte cu finanțare nerambursabilă, serviciile unității au fost suplimentate, asigurând în prezent și servicii servicii sociomedicale de recuperare prin kinetoterapie, masaj, ergoterapie, servicii de socializare și activități de grup, consiliere psihologică și socială.

Sibiu

Inițiativa noastră din Sibiu se adresează „Căminului pentru persoane vârstnice Sibiu”.

În prezent, Căminul găzduiește 90 de beneficiari. Printre vârstnici se numără chiar și persoane fără pensie, fără alte venituri sau fără aparținători, căminul fiind singura lor casă și familie.

Personalul care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor este foate dedicat și cu toții fac tot posibilul ca cei care locuiesc acolo să ducă un trai cât mai confortabil posibil dar, nu în ultimul rând, să se simtă apreciați în comunitatea în care trăiesc și să simtă faptul că există oameni cărora le pasă de ei.

*

Pentru orice fel de informații, nu ezita să te adresezi departamentului de resurse umane din locația în care lucrezi. Listele cu produsele și obiectele ce pot fi donate, pentru fiecare oraș în parte, pot fi consultate atât în rețeaua de Intranet, cât și la recepțiile și departamentele de resurse umane din fiecare sediu CGS România.

Îți mulțumim din inimă! 

#CGSDreamTeam #FriendsDonatingTogether