Încercăm, cât de des putem, să ieșim în afara birourilor și să ne alăturăm comunității. Dorim să ne implicăm în viața socială și să aducem un plus de valoare în societate, prin gesturi și activități cu impact pozitiv asupra celor care au nevoie de ajutor.  Astfel, ne-am alăturat din nou unei cauze pe care o sprijinim deja de câțiva ani, Hospice Casa Speranței.

Această organizație de caritate non-guveramentală are scop introducerea și dezvoltarea de servicii specializate de îngrjire pentru bolnavii incurabili aflați în stadii avansate. Hospice Casa Speranței este prima și cea mai mare unitate de acest fel din România în domeniul îngrijirii paliative.

Vineri, 16 septembrie, un grup de 20 de colegi de-ai noștri, din România și din străinătate, și-au dedicat timpul și energia pentru susținerea și promovarea acestei organizații. Ne-am dorit să sprijinim această instituție deoarece ne-am identificat cu valorile pe care le promovează: profesionalism, transparență și dorința de a acționa concret și eficient.

Gazdele noastre ne-au prezentat activitatea lor și ne-au făcut un tur al clăridii. A fost minunat să putem observa cu câtă dăruire și bunăvoință se lucrează în acest centru. Apoi, ne-am împărțit pe echipe. Unii dintre noi au participat, alături de pacienți, la un atelier de creație, în care au realizat diferite obiecte ce le vor fi necesare pentru evenimentele viitoare. Ceilalți colegi, înarmați cu scule, saci menajeri și mănuși, au lucrat în grădină! Și ce frumos a fost! Au tuns și au strâns iarba, au curățat aleile și parcarea și au toaletat gardurile vii. Munca nu a fost deloc grea, ba dimpotrivă, s-au distrat și nici nu și-au dat seama cât de repede a trecut timpul. Rezultatul a fost minunat, iar personalul și pacienții nu mai conteneau cu laudele!

Iată și câteva impresii pe care le-am primit de la cei implicați în acest demers, atât colegi de-ai noștri, cât și reprezentanți ai centrului Hospice Casa Speranței:

Ana Jelescu – Fundraiser Hospice Casa Speranței

„Mulțumesc din suflet că v-ați gândit la noi. A fost o acțiune scurtă, cu un rezultat super. Avem o curte curată și aranjată. Ați fost foarte drăguți și foarte muncitori. Mulțumesc din suflet.”

 Octavian Lixeanu – Manager de Operațiuni CGS România

“Invitații noștri din străinătate au fost încântați de ceea ce au făcut și au văzut, s-au simțit foarte bine și au spus că vor dori să mai organizeze și pe viitor astfel de acțiuni, atunci când mai vin în România. Mai mult, fiecare, când ajunge acasă, va dona online o anumită sumă de bani.”

octavian-lixeanu2

Cosmin Pascuci – Project Manager CGS România

“Cu toții am fost foarte încântați de această acțiune. Chiar ne-am gândit să organizăm mai des așa ceva cu oamenii de pe proiectul nostru și vom căuta voluntari cu care să participăm în număr mare la astfel de acțiuni. Cred că este un exercițiu excelent de team building și, în același timp, de a contribui la o cauză socială care merită o atenție aparte.

Pentru mine, a fost o onoare să am oportunitatea de a participa la un astfel de eveniment. Sunt fericit că am avut ocazia de a “pune o cărămidă” la fundația Casa Speranței. Alături de colegii mei, am trăit niște emoții cu care nu te întâlnești în viața de zi cu zi. Am văzut oameni care lucrează pentru oameni bolnavi, cu scopul de a le ușura și îmbunătăți viața. Angajații de la Hospice sunt un grup de profesioniști dedicați, care mențin acest centru de sănătate la un standard foarte înalt.”

cosmin-pascuci-octavian-lixeanu

Și câteva impresii de la oaspeții noștri din străinătate:

“Dorim să vă mulțumim încă o dată pentru primirea călduroasă pe care ne-ați oferit-o în București. Am fost impresionați de profesionalismul echipei voastre și am fost încântați de faptul că am avut oportunitatea de a vă cunoaște pe toți personal.

De asemenea, vă mulțumim  pentru organizarea evenimentului Powering The Possible. A fost minunat să putem oferi ajutorul nostru celor de la Hospice, care face oferă îngrijiri paliative pentru adulți și copii. Ne bucurăm că am reușit să contribuim la aranjarea grădinii, astfel încât să arate și mai primitoare pentru pacienți și familiile lor. Doi dintre colegii noștri au lucrat la atelierul de creație și au avut ocazia să îi cunoască și să stea de vorbă cu pacienții și personalul de la centru atât în limba română, cât și în spaniolă și italiană.”

Ne bucurăm nespus când vedem că un simplu gest, aparent lipsit de importanță, poate avea efecte benefice asupra celor din jur și, mai ales, asupra celor aflați în dificultate.

Friends working together, friends helping together!

#CGSDreamTeam

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *